zondag 22 mei 2011

MAC Quite Cute

Het is al weer even geleden dat de MAC Quite Cute collectie uit kwam. Een collectie die mij vooraf geweldig leek, toen ik de foto's zag. Ook een collectie die mij redelijk tegen viel, toen ik de producten in het echt zag. Ik weet niet wat het was, het meeste trok me gewoon niet zo. Mooie producten, maar geen WOW-factor.
Op één product na, en misschien was het wel juist door dit product, dat mijn aandacht niet meer naar de rest geen.


Een lipstick. Ja, ik, die lipproducten altijd vergeet en al helemaal niet bij werkt op een dag, was overdonderd door een lipstick! Wie mij een beetje kent én deze collectie gezien heeft, kan waarschijnlijk al wel raden welke dat dan zal zijn...Voorspelbaar, niet? De aller-felste neon roze lipstick die ik ooit gezien heb! En dan nog matte uitgevoerd ook. Ge-wel-dig. Dit product MOEST ik hebben! Helaas kon ik op de dag van de release niet naar de MAC counter omdat ik zelf moest werken en - hoe erg ook - ik moest er heel de dag steeds aan denken.


Natuurlijk is het gewoon een waardeloze kleur eigenlijk. Wie wil zo iets nou dragen? Het is neon roze, zoiets word snel trashy. En als je deze kleur al kan hebben, dan word je wel raar aangekeken op straat (zelf ondervonden!).
En dan blijft er nog een derde punt over: Het is een matte kleur. Leuk, voor de afwisseling, Maar een matte lipstick is absoluut niet vergevingsgezind. Je ziet namelijk echt alles! Ieder lijntje, ieder velletje, alles word extra zichtbaar.

Waarom zou ik in hemelsnaam bang zijn dat dit product uitverkocht was? Eigenlijk waren er meer nadelen dan voordelen aan deze lipstick.
Maar who cares? 2 Van de 3 nadelen maken het product voor mij in ieder geval helemaal geweldig. Júist omdat het matte neon roze is wil ik hem hebben! En trashy? Daar verzinnen we gewoon iets voor. Raar aangekeken worden zal me ook echt een zorg zijn. Ik moet er toch mee rond lopen? Degenen die kijken zien me nooit meer.
Naast de lipstick kocht ik ook één van de 3 lippotloden uit de collectie, In Synch. 


Ik had een rood potlood en een roze en daar was ook alles mee gezegd. En ook al draag ik zelden iets op m'n lippen, áls ik eens een lichtere lipgloss op wou, had ik daar nooit een potlood bij. En met lippen zo dun als die van mij, wil ik die er toch echt wel bij gebruiken. 


Op het doosje lijkt dit potlood lichtroze, maar in werkelijkheid is het een stuk meer nude/perzik van kleur. En zo ziet dat er dan uit op mijn lippen. Mooi nude kleurtje toch? Dit is alleen het potlood over mijn hele lippen, zonder een ander product er overheen. Wel een beetje droog, maar dat vind ik niet erg.Vraag van vandaag: Wat is jouw felste kleur lipstick?

1 opmerking:

Linnie zei

Erg toffe kleur die matte neon!!
Ook al zou ik die nooit dragen, ik gebruik meestal glosjes of liptints :)